Andere motoren met Alfa blokken.


Van deze weet ik niet veel,
de foto's kwam ik tegen op internet.


 

 

 

 

 


Dit is de zijspancombinatie van Peter van Ek. Ik heb van hem vrij veel informatie gekregen, ook wat betreft de achteruitversnelling op de BMW versnellingsbak.

Het motorblok is er een uit een Alfa-Sud, 1200 cc. Tegenwoordig staat de combinatie op kleinere wielen wat het weggedrag aanzienlijk verbeterd heeft.

Er hebben in verschillende bladen artikelen gestaan over deze motor, daarvan zijn deze foto's ook afkomstig.

De eerste keer dat ik deze combinatie zag was op de Ital-dag in Soesterberg, toen ging hij net weg, maar later heb ik zijn adres via een gemeenschappelijke kennis kunnen bemachtigen.

We zijn een keerbij hem langs geweest en toen was zijn motor er niet! Deze was onderweg per ANWB transport vanuit Noorwegen. Op de terugweg van de noordkaap was er een steentje tussen de nokkenasriem gekomen en die was daardoor stuk gegaan. Dan krijg je dus dat de zuigers en kleppen elkaar tegenkomen. 

Hier een tweetal foto's van de Goldwing/Alfa-met-eml-zijspan van Martin. Hij is lid van de zelfde club als wij en heeft deze motor gekocht bij Wout Broer. En een Honda Goldwing K3 frame is een Alfa 1500 met een BMW versnellingsbak gebouwd, de originele Honda cardanaandrijving zit er nog in. 


Op de foto links zit de toerkuip er niet op, deze is normaal wel gemonteerd, het is een kuip van het "Rickman" model


Een paar aparte dingen van deze motor zijn; een hydraulisch bedienbare koppeling en een rembekrachtiger op de achterrem.