Het dakterras

Ons dakterras werd zeer regelmatig gebruikt. Voornamelijk om lekker te zitten.

Deze foto heeft in de Helderse Courant van 12 mei 2001 gestaan, de tekst eronder luidt:

" Klein behuisd? Geen tuin? Geen nood, zelfs niet op een zomerse dag zoals donderdag. Stoelen naar buiten, het dakterras op, desgewenst geen jasje aan, want ja, het blijft Den Helder, en vervolgens vanuit de Sluisdijkbuurt mensen bekijken in de Beatrixstraat. En lekker zitten. Da's pas leven."          (foto Michel van Zwieten)

Voor de rest wordt het dakterras ook gebruikt voor diverse feestjes en b.b.q.'s.


Luilak 2002 (18 mei) is er het eerste dak-pop-concert gehouden door de "Motorhead-cover-band" En omdat het luilak was begonnen ze om 06:00 uur (ja, s'morgens!!!)

 

Klik op de foto om de hele serie te zien !!
(afhankelijk van de downloadsnelheid kan het even duren voordat een foto verschijnt, geduld!)


Onderstaand artikel is afkomstig uit de helderse editie van het noordhollands dagblad www.nhd.nl van 10 juni 2003 

Centrum vroeg wakker door muzikaal geweldfoto michel van zwieten

Van een medewerker
DEN HELDER-Een paar gordijntjes schoven heel eventjes opzij toen op het Kanonnenplein zaterdagochtend plotseling een band begon te spelen. Maar afgezien van een groep meegekomen luilakvierders leken weinig mensen interesse te hebben in bands op de vroege ochtend.

Terwijl sommige jongeren nog druk bezig waren de ruiten van hun buurt te besmeuren, hadden de leden van de Helderse band Diagnosis Murder andere dingen aan hun hoofd. Samen met de band Suburban Traffic Jam en een aantal andere muzikanten was een concert gepland op een dakterras aan het kanonnenplein. Vanaf zes uur 's morgens had men toestemming om te proberen de buurt met muzikaal geweld wakker te schudden.
    Stipt om zes uur schrok men dan ook de vroege marktlieden op. Rondom het plein schoven een paar gordijntjes even opzij, om al snel weer gesloten te worden. Afgezien van één feestelijk op zijn balkon meedansende omwonende bleef het verder erg stil. Dat was vorig jaar nog anders, wist Patrick ten Wolde van Diagnosis Murder nog wel. ,,Toen kwamen er mensen schelden en klagen, nu zijn ze blijkbaar goed gewaarschuwd.'' Het spelen om zes uur 's morgens viel hem niet tegen. ,,Gelukkig hebben we wat we speelden al zo vaak gespeeld dat we het zo af konden draaien. Want veel slaap was er niet bij sinds vrijdagochtend.''
    Op het pleintje zelf verzamelde zich een groep jongeren om van het spektakel te genieten. De meesten waren 's nachts niet meer aan slapen toegekomen en feestten op het plein gezellig verder. De wiet- en alcohollucht deed vermoeden dat er wel hard gewerkt moest worden om de stemming erin te houden. Ook de bands werden luid opgeroepen te helpen bij het wakker blijven. ,,Sneller! Harder!'' werd de bands tijdens stiltes aangemoedigd.

Ochtendjassen
Opvallend waren de leden van de rugbyvereniging, die gestoken in ochtendjassen naar het plein waren gekomen. Na een feest van de club hadden rugbyers even geslapen, om vervolgens door te gaan naar de muzikale luilakochtend. ,,Het leek ons wel toepasselijk om dan in ochtendjas te gaan'', legde een van hen uit, terwijl op het dak een aantal muzikanten zich in een jamsessie uitleefde. ,,Echt erg gezellig hier, een fantastisch idee.''
    Buurtbewoners die het plein passeren om hun hond uit te laten keken wat beduusd naar het spektakel. Een van de buurtbewoonsters iets verderop vond het een prima idee. ,,Beter dan dat jongeren ergens anders minder leuke dingen doen. Het is wel een herrie, maar het is ook maar één keer per jaar.''
    Het marktpubliek leek minder goedgezind. ,,Blij dat ik niet hier in de buurt woon'', mompelde een van hen. Een groenteman direct naast het plein liet zich niet van de wijs brengen. ,,Vorig jaar was het ook al. Ach, het is wel aardig. Maar het zou leuk zijn als ze nu iets van Frans Bauer of zo spelen. Dit heb ik nu wel gehoord.''


DAKPOP 2003 tijdens luilak

Hieronder een fotoimpressie, het zijn 26 foto's, dus afhankelijk van je apparatuur kan het evenduren voordat je wat in beeld krijgt.
klik op de foto om de hele serie te zien ! Kijk ook eens op de homepage van onze hoofdact: Diagnosis MurderDakpop 2004

De serie foto's van 2004 staan hieronder. het was wederom geslaagd met ongeveer 100 bezoekers en mooi weer.


klik op de foto om de serie te zien.


Dakpop 2005

Dit jaar zonder band. De muziek werd vanaf vinyl gedraaid. Dat leverde wat problemen op omdat de wind het naaldje af en toe weg blies. Bekijk voor een impressie de fotoserie  (klik op de foto hieronder)