Vakantie 2005  

Op deze pagina het verslag van onze trip die we eind mei en begin juni 2005 hebben gereden. Het doel was het zuidelijkste puntje van het vasteland van Europa. Dit was dus Tarifa in Spanje. Uiteindelijk hebben we, samen met de hond (Koos) zo'n 7500 km afgelegd in drie weken tijd.

 

 

Dag 1, zaterdag 21-5 (280 km)
Uitslapen. Zijspan bekleden met tapijt. Rond 15.00 uur op pad naar Blitterswijck. Vlak bij huis, op de balgweg de eerste grote knal en toen niks meer. Roger naar huis om een sleepkabel op te halen (Later bleek dat Roger toen ook nog een bekeuring heb opgelopen). Tyerug in de garage bleek dat de luchtfilterslang eraf was geknald, deze zo weer bevestigd. Om 17:10 reden we weer. Daarna nog een keertje de slang eraf, maar nu wisten we wat er aan de hand was. Verder over de snelweg, daar heeft de BMW geen last van back-firing. Om 21:00 uur kwamen we aan bij Wilco & Tanja. Lekker b.b.q, bier drank en naar bed.
 

Dag 2, zondag 22-5 (+280 km)
Eerst de luchtfilterkast van de BMW aangepast, een zgn. Plofluik erin aangebracht. Om 11:00 gingen we rijden. Richting zuid en qwe proberen grote steden zoals Maastricht en Luik te vermijden. Lekker de de Belgische kempen. Bij Luik gaat het toch nog fout en rijden we de stad in, toen maar een stukje snelweg genomen om verder zuidwaarts te komen. De kleinere weggetjes gevolgd en uitgekomen bij “Boele’s Place”. Paar biertjes, meegegeten met de fmilie en nog een paar biertjes. We hebben Jan uitgezwaaid, die moest weer terug naar Nederland. Slapen in een geďmproviseerde slaapkamer. Met Koos erbij. 

Dag 3, maandag 23-5 (610 km)
Na een ontbijt samen met Annemarie, met heerlijke verse broodjes, willen we op pad. Het is amper 9:00 uur en de BMW start niet! Het relais van de brandstofpomp kapot. Roger was een beetje pissig. Een relais uit een sloopauto bleek ook defect te zijn. Dan maar overbruggen, dan blijft de benzinepomp ook werken op LPG, kan geen kwaad. Lekker gereden, af en toe plofte het luije een keertje open. Soms wel erg hard, resultaat; een blauwe knie! Afgezien daarvan loopt de BMW als een zonnetje op gas. Lekker binnedoor blijven rijden met heel dreigende luchten. Het landschap wordt langzamerhand meer gevarieerd. We rijden ddor naar camping Mulot. Dit is een rustige camping van, uiteraaard, nederlanders. We komen rond 21:00 uur aan. Jammergenoeg is er geen eten, wel een koud pilsje en een goeie huiswijn. Na het opbouwen van de tent doen we een soepje en een ander blik “hikmik” Nog een paar pilsjes en de fles wijn leeggemaakt. Aangezien het snel kouder wordt hebben we leter in de tent gezeten en zijn we vroeg gaan slapen.
 

  

    

Dag 4, 24-5 (15km)
Vandaag een rustdag, het is per slot van rekening vakantie! Lekker rustig aan gedaan, ontbijtje met een paar croissants en een baquette, deze laatste zouden wij in nederland een serieus stokbrood noemen. Eerst even lekker in de zon gezeten en daarna naar het stadje om boodschappen te doen. Na tevergeefs bij een paar garages te zijn geweest voor een relais voor de K100 zijn we geslaagd bij een landbouwmechanisatiezaak. Ook voor olie en kabelschoentjes. Tijdens het rijden kwamen we er ook achter dat de BMW maar op 3 cilinders loopt op benzine, waarschijnlijk een injector stuk. Bij terugkomst het relaitje erin gesleuteld en een wandelingetje om de camping heen gemaakt. Tegen de avond hebben we nog een groepje beverratten zien zwemmen in het meertje.

 


De tekst moet verder uitgetypt worden, hier alvast wat foto's voor een impressie

 
Andorra       Spanje       
Tarifa, zuidelijkste puntje  

Portugal                 

 Spanje       Frankrijk        NL, zeeland

HOME