Vakantie 2013, 2 weekjes Denemarken en Duitsland

Zondag 16 juni 2013

Na een week uitstel, vanwege een nog niet gereed zijnde Enigma-motor-met-zijspan, gaan we nu toch echt op pad. De eerste 100 km (ruim!) nog af en toe wat sleutelen aan de Enigma om de vergeten boutjes aan te draaien enz. Over de afsluitdijk gelijk binnendoor begeleid door onze nieuwe navigatiesystemen. Na wat wijzigingen in de instellingen toch een leuke route uitgestippelt.
Toen we in Gasselternijveenschemond op de motorschuur aan kwamen waren daar de verraste gezichten van Gijs en Madeleine. Tentje opgezet en lekker in het zonnetje gezeten. Lekker Nasi meegegeten en later lekker met een whiskietje bij gepraat.

Maandag 17-6-13

Roger vandaag op pad voor wat noodzakelijke modificatie onderdelen. voor de rest lekker rustig aan gedaan, voor zover mogelijk. de kilometerteller van de Enigma geperfectioneerd en wat andere boutjes aangedraaid. Madeleine had lekkere grootmoeders gehaktballen gemaakt en dus lekker gegeten. 's Avonds hetzelfde ritueel als gisteren, alleen nu met de haard aan. Want nog steeds geen zomer.

Dinsdag de 18e.

We waren vroeg wakker dus ook alles vroeg ingepakt. Best wel lekker omdat het al vroeg warm begon te worden. Eindelijk zomer? Gijs had een lekkere uitsmijter voor ons gemaakt en na die verorbert te hebben lekker op tijd op pad. Dachten we. bij de eerste verkeerdrempel reed Roger al een paar onderdelen los van z'n motor, dus bij Gijs weer even sleutelen. Al metr al een kwartiertje later op pad. Binnendoor in oost-groningen vervolgens Duitsland in. Ook dce binnenwegen gepakt en via de Weser-tunnel, via het Elbe-veer gereden tot vlak voor Itzehoe. We hadden toen zo'n 260 km gereden. Dus een camping. Een beetje aggenebbisj camping, maar met mooi schoon sanitair. Snacks, eten en bier gehaald bij de buurt-super in Irzehoe en lekker bij de tent zitten te smikkkelen.

Woensdag 19/6/13

Met opruimen en inpakken was het al broeierig warm, zo'n 25 graden. Dus wintervoeringen uit de motorjassen! Dan is het rijden best wel lekker. Helaas bleef dit niet zo. tussen Schleswig en Flensburg begon het eerst in de de verte al aardig donker te worden, vervolgens te bliksemen, toen te spetteren (dus zeiltjes over de zijspannen) toen te regenen en vervolgens een gigantisch onweer met alles wat daarbij hoort! En de temperatuur was teruggevallen naar iets meer als 17 graden, leuk die voeringen uit de jassen! Al aqua-planend zijn we in Flensburg aangekomen. Hier de motoren, berijders en passagiers voorzien van alle mogelijke brandstoffen en vervolgens weer op pad. Met droog weer de grens naar Denemarken over en over natte wegen naar het veer voor het eiland Fyn (nl = Funen) gereden. Nog een stukje teruggereden om Deense kronenh te scoren om vervolgens precies op tijd voor de boot weer in de haven te zijn. Na 3 kwartier varen en nog 30 km rijden kwamen we aan op MC-Camp Fyn. Het verbaaste ons niet maar we warenb de eneige gasten. Tijdens de tent opzetten begon het weer te regenen en een beetje te onweren en dat is eigenlijk de hele avond zo door gegaan.

Donderdag 20 juni.

Vandaag zijn we separaat op pad geweest. Eerst is Wilma in Ringe boodschappene wezen doen, vervolgens is Roger naar Henning Larsen's MC-service gegaan. Daar heeft hij een zijspanonderdeel aan geleverd. Helaas was Henning er niet zodat Roger verder een rondje is gaan rijden en bij een andere motorzaak die hij tegen kwam handschoenen heeft gekocht. Voor de rest lekker rustig aan gedaan en 's avonds lekker voor de tent gezeten en genieten van het natuurschoon op deze camping. Voor de rest is er ook weinig te doen op deze motorcamping op een doordeweekse dag/avond. Er is geen bar o.i.d. en de eigenaren zie het grootste deel van de tijd ook niet.

Vrijdag de 21e.

Lekker op tijd opgestaan en ingepakt. Het weer was dreigend en af-en-toe wat regen. Toch op pad naar het noorden. Omdat we de kortste route hadden ingesteld reden we dus ook dwars door een paar steden heen, waaronder Aarhus. In de stromende regen! Beetje jammer weer... Hier dan toch maar in de stromende regen boodschappen gedaan en geld gehaald. De resterende 35 km klaarde het weer wat op en zijn we droog op de mc-touring-camp aangekomen. Aangemeld, plekje gezocht en tent opgezet. We stonden helemaal achteraan op een groot grasveld. Achter onze tent was een mooi groot bos waar we de honden konden uit laten, ideaal! We kwamen Paul Jorgenson hier ook nog tegen en even bijgepraat. Verder kwamen ewr nog een paar buitjes over zodat we onder de luifel van de tent een paar "koffietjes" hebben gedronken. Het bleef lekker lang licht, logisch h op de 21e juni....

22 juni, zaterdag.

Uitgeslapen. Rustig aan gedaan en 's middags is Roger op pad gegaan naar een soort van museum waar allerlei stationaire motoren, landbouwtractors en scheepsdiesels staan. Vervolgens heeft hij wat boodschappen gedaan. Verder op de motorcamping lekker rustig aangedaan, biertje gedronken, rond gekeken, praatje gemaakt, hapje gegeten en weer wat gedronken. Het was niet echt warm maar meestal wel droog.

zondag 23-6-13

Vandaag besloten om nog een dagje langer te blijven. Na het ontbijt een leuk rondje gereden in dit stukje Denemarken; Djursland. Eerst richting Ebeltoft gereden om daar met de honden naar het strand te gaan. hiervandaan westwaarts de Margriet-route proberen te volgen en als dat niet lukte langs de kust rijden. Mooie wegen en leuke dorpjes. 's Avonds weer lekker gegeten op de motorcamping, zalm met aardappelen, doperwtjes en hollandaise saus. Jammie! Op het terras was het al aardig rustig, alleen nog een groep Noren, bij de tent was het helemaal uitgestorven.

maandag de 24e.

In alle rust opgepakt en op pad. Via de instelling "kortste route, geen snelwegen" om Aarhus heen gereden en dwars door Jutland naar het zuiden. Af en toe een paar spetjes regen, maar .de Duitse grens nog wat gegeten en in Duitsland diverse omleidingen en mooie wegen gevolgd. Weer met het Elbe-veer de rivier over en langs de Elbe een camping gevonden die ook hutjes verhuurt. Daar zit ik dus nu dit stukje te tikken.

Dinsdag

Vandaag het snode plan opgevat om in n keer naar Boele's Place te rijden, het is tenslotte maar een kleine 450 km! het weer was de hele dag koud (12 tot 15 graden) en af en toe een spatje regen. Het eerste stuk binnendoor was druk en saai. We kwamen op een gemiddelde snelheid van zo'n 50 km/h wat dus maakt dat we de hele dag aan het rijden zijn. Het rijden werd pas interessant toen we bij het Westerwald in de buurt kwamen. Langs Winterberg gereden en toen nog maar 1,5 uur. Het duurde toch iets langer omdat vlakbij ons einddoel de weg was opgebroken. Ons navigatiesysteem stuurde ons steeds naar dezelfde weg. Dus eerst een heel eind om gereden en Boele's van de andere kant bereikt. We waren de enige gasten en hadden dus alle tijd om lekker met Annemarie zitten te bijpraten.

26 juni

Lekker uitgeslapen in ons kamertje en na een paar bakken koffie een ontbijtje genuttigd. We zijn een stukje gaan rijden naar de oostkant van het Westerwald maar daar aangekomen besloten we om maar weer terug te gaan want: koud! Maar niet nadat we ergens een koffie en wat te eten hadden gescoord. Terug bij Boele's is Wilma lekker aan een koffietje gegaan en Roger is nog even naar een motor-en-techniek-museum in de buurt gegaan. Leuke verzameling rieftief met als hoofdmoot motorfietsen en met name BMW.

Donderdag 27 juni 2013

Vandaag maar weer een stukje rijden maar nu met een missie! Naar Coblenz voor motorspullen. Er zitten daar een Pol en Louis tegenover elkaar, dus ruime keus. Zo'n 50 km rijden en dan maar rondslenteren. Wilma een helm en een jas, Roger een leren broek en nog wat klein spul. Bij de Polo zit ook een Imbiss achtig iets, dus daar wat koffie gedaan en in het zonnetje gezeten. Dat was ook gelijk de laatste zon van vandaag, spoedig darna reden we weer in de regen. Dus zo snel mogelijk terug naar Boele's Place om de warmte weer op te zoeken. Jan was vandaag weer terug gekomen uit Nederland en daarmee bijgepraat.              

Vrijdag de 28e

Het plan is om vandaag binnendoor weer terug te rijden naar Nederland. Swolgen om precies te zijn. We hebben een uitnodiging gekregen om Wilco z'n nieuwe BBQ te gaan testen. Alleen dat binnendoor vanuit het Westerwald naar Nederland is toch steeds weer een probleem. Er liggen allemaal grote steden in de weg; Bonn, Kln, Mnchen Gladbach en de rest van het Ruhrgebiet. Dus bij het tachttienduizendste stoplicht toch maar even een stukje snelweg en vervolgens de laatste 60 km weer binnendoor. Bij Tanja en Wilcoos aangekomen werd het gezellig, goed gegeten en gedronken. En lekker muziekjes gedraaid.

29 juni 2013

de laatste dag van onze vakantie! Eerst eens lekker uitgeslapen, zou het tijdstip van naar bed gaan daar iets mee te maken hebben?? De route voerde ons eerst noordwaarts, een stukje door Duitsland (zonder drempels en 100 km/h) over de grens bij Arnhem (met drempels en 60 km/h) om vervolgens de vertrouwde route via Harskamp, Harderwijk, Lelystad en west-friesland te volgen. Alleen het laatste stukje moest weer over de snelweg omdat de weg bij Slootdorp dicht was. De N99 is nu vanaf Hippo tot aan Den Helder helemaal voorzien van een inhaalverbod :-(
Eind van de middag thuisgekomen na zo'n 3000km in twee weken.