Vakantie 2004

Deze zomer hebben we, een groepje Alzheimers


  

 


t.w.Wilco, Tanja, Wilma en Roger, met de motor een trip gemaakt naar de Noordkaap. 

De landen die we hebben doorkruist zijn: Nederland, Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Rusland, Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken. 11 stuks dus. Voor de meeste landen zijn er weinig obstakels maar voor Rusland; vooraf hotel boeken, aparte WA verzekering, visum aanvragen (dat kost wat moeite) enz.

De Voorbereidingen:

Voor de meeste landen hoef je weinig voor te bereiden. Voor alle landen geld je normale WA verzekering m.u.v. Litouwen en Rusland. Litouwen komt per 1 mei 2004 bij de EU, dus dan geldt je groene kaart daar ook. Rusland eist echter een aparte WA verzekering voor het voertuig en ook een internationaal rijbewijs.
De verzekering (met uitbreiding, wel aan te bevelen) kost voor het minimum van 15 dagen ongeveer 82 euro. Verder moet je om een visum voor Rusland te krijgen eerst een uitnodiging hebben vanuit Rusland. Dat kan zijn van een hotel of b.v familie of vrienden. Dan moet je een visum aanvragen en daarvoor moet je een bewijs van je zieketnkostenverzekering hebben waarop staat dat je in Rusland verzekerd bent, de vermelding "werelddekking" is niet genoeg. En dan kan je het visum aanvragen en dus je paspoort inleveren.

De Motoren waar het mee moet gebeuren:

een vrij groot zijspangehalte, maar wel lekker makkelijk voor alle bagage. Het zijn v.l.n.r. de Enigma 2, met een 1500 cc alfa-romeo blok; Yamaha XV 1100; Honda Africa Twin en een BMW R90S. 

d.d. 27 april 2004
We wachten nu al drie weken op ons paspoort en de berichten die we via het reisbureau ontvangen zijn verontrustend. Het personeel op het Russisch consulaat schijnt overspannen te zijn en ze kunnen alle visum aanvragen niet aan. Wilco heeft al een tweede reisdocument aangevraagd anders komt hij met zijn werk in de knoei. Afwachten....

19 mei 2004
We wachten nog steeds op de visa. Er is ons beloofd dat we ze één week voor vertrek zullen krijgen. Dat is wel leuk, want dan hebben we de paspoorten ook terug. Dan hebben we nu nog een paar dagen. De motoren zijn allemaal geprepareerd en er zijn diverse nieuwe kampeerspullen aangekocht.

26 mei 2004
De visa zijn eindelijk binnen. Nu kunnen we eindelijk op pad !

28 mei 2004
Opperste stress bij Wilco en Tanja ! Eén dag voor vertrek heeft de BMW het begeven. De koppeling doet niets meer. De motor staat nu (vrijdag) bij de boxertoko en die heeft belooft dat hij vandaag de motor klaar zou hebben. Dan komen ze de 29e naar Den Helder. Helaas missen ze dan Dakpop.

klik Hier om te beginnen met het verslag